• BITCOIN/TL
    2101287,620
    % 1,15
  • ETHEREUM/TL
    102685
    % 0,95
  • RIPPLE/TL
    17.08
    % 0,59
  • BITCOIN CASH/TL
    15658.86,694
    % 1,37
  • LITECOIN/TL
    2769.58
    % 2,33
  • BNB/TL
    19712.47
    % -0,88
  • /TL
    %
  • TETHER/TL
    32.6
    % 0,33

Ripple (XRP) Davası Ne Oldu? Ripple Davayı Kazanabilir Mi?

Ripple (XRP) Davası Ne Oldu? Ripple Davayı Kazanabilir Mi?

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Ripple’ın savunması için kritik olan belgeleri sağlamayı ertelemeye devam ediyor. Ripple şimdi bir son tarih talep ediyor. Görünüşe göre, Ripple’ın davayı kazanabileceğine dair artan umutlar var.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından Ripple aleyhine açılan davada, San Francisco merkezli fintech şirketi, menkul kıymetler düzenleyicisini BTC, ETH ve XRP ile ilgili belgeleri yayınlamayı kasten reddetmekle suçladı.

Yargıç Netburn’ün SEC’e yukarıda belirtilen kripto para birimleriyle ilgili iletişimleri ifşa etmesi talimatını vermesine rağmen SEC tam olarak bir adım atmadığı görülüyor.

Ripple, SEC’i mahkemeye meydan okumakla suçluyor

Durum hakkında yorum yapan eski federal avukat James K. Filan şunları söyledi : SEC, karardan bu yana tek bir belge sunulmadığı için eli zayıflıyor.

“SEC, YARGIÇ NETBURN’ÜN İKİ KEZ TESLİM ETMESİNİ İSTEDİĞİ DAHİLİ BTC, ETH VE XRP BELGELERİNİ TESLİM ETMEYİ REDDEDİYOR. TEK BİR BELGE ÜRETİLMEDİ. YARGIÇ NETBURN TATMİN OLMAYACAK.”

Ripple‘ın hukuk ekibi, Yargıç Netburn’e yazdığı bir mektupta, mahkemeden SEC’in 6 Nisan ve yine 6 Mayıs’ta talep edilen belgeleri sunması için bir son tarih belirlemesini istedi.

Michael K. Kellogg sanıkları temsil ediyor. Diyor ki: SEC’in mazeretleri (belgelerin ifşasını “ilgisiz ve gereksiz” olarak adlandırmak ve dahili gecikmeler nedeniyle uzatma talep etmek olabilir) ancak kesin bir son tarih belirlenerek ele alınabilir.

Arka plan: SEC bunu defalarca erteledi ve Yargıç Torres’i gerekli açıklamanın “alakasız ve gereksiz” olduğunu ilan etti.

SEC dosyalama ifşası neden önemlidir?

Ripple’ın savunmasının kritik bir parçası, adil uyarı argümanıdır. İddialar: Ripple ve iki üst düzey eyönetici, kayıt dışı menkul kıymetlerde 1,3 milyar dolar sattı.

Ancak Ripple, Bitcoin ve Ethereum ile birlikte XRP’nin bir “güvenlik” olmadığına ve SEC’in adil bir bildirimde bulunmadığına inanıyor. Düzenleyicilerin Bitcoin ve Ethereum’a yeşil ışık yaktığı daha önceki bir karar göz önüne alındığında Ripple, üçü arasındaki benzerliklerin onları XRP’nin de bir menkul kıymet olmadığına inanmalarına yol açacağını iddia ediyor.

SEC tarafından tutulan belgeleri analiz ederek, Ripple kripto para birimleri arasındaki denkliği göstermeyi ve böylece iddiayı destekleyecek kanıtlar sağlamayı umuyor. Ancak belgelerin hazırlanması gecikirse böyle bir denklik kurulamaz.

Raporlara göre, hakim, davacının işbirliği yapmaması durumunda SEC’e parasal yaptırımlar uygulayabilir veya davayı tamamen reddedebilir. Ancak olay keşif aşamasında derin olduğu için tahliye ihtimalinin düşük olduğu söyleniyor.

_________________________

Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Facebook ve Twitter hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.


Metaverse coinlerinin yer aldığı fırsatlarla dolu Gate.io borsasına %10 komisyon indirimli üye olmak için tıklayın.

YORUMLAR YAZ