• BITCOIN/TL
    2091143,696
    % -0,71
  • ETHEREUM/TL
    94992
    % -1,86
  • RIPPLE/TL
    16.73
    % 0,49
  • BITCOIN CASH/TL
    14352.73,266
    % -1,28
  • LITECOIN/TL
    2655.66
    % 1,27
  • BNB/TL
    18317.43
    % -2,75
  • EOS/TL
    25.87
    % 1,12
  • TETHER/TL
    32.22
    % -0,05

Kraken’de Kararını Verdi

Kraken’de Kararını Verdi

Kripto para piyasasında dünden beri yaşanan Bitcoin SV ile ilgili gelişmelere kayıtsız kalamayan Kraken’de kararını verdi.

2018 yılının Kasım ayında gerçekleşen Bitcoin Cash hard fork’u ile ortaya çıkan yeni kripto para birimi Bitcoin SV, o tarihten bu yana sürekli eleştirilerin odağında oldu. Bu eleştirilerde genel itibari ile yapılan bencil ve tutarsız açıklamaların payı oldukça fazla olarak görülüyordu. Kripto para piyasasında birçok kişinin bildiği gibi gerçek Satoshi Nakamoto olduğunu iddia eden Craig Wright‘ın önderlik ettiği BSV, bu iddiasına karşı çıkanlara karşı oldukça saldırgan bir tavır sergiliyordu. Son olarak yaşananlar ile birlikte 15 Nisan tarihinde Binance kripto para borsasının aldığı bir karar ile oldukça sert bir düşüş yaşandı.

Olayların çıkış noktası olarak Craig Wright’ın bir Twitter kullanıcısı hodlonaut‘u avukatları ile dava ettirmesi sebebi ile patlak vermişti. Daha sonra ilk adımı Binance’nin atması ile birlikte daha sonra ShapeShift kripto para borsasının da benzer bir karar alması takip etti. Erik Voorhees 15 Nisan tarihinde BSV’nin listeden çıkarılacağını açıkladı. Tüm bunlar olurken dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan Kraken de tam gelişmelerin olduğu zaman diliminde Twitter üzerinden kullanıcıları ile bir anket paylaşmış ve BSV’nin kendi listesinden çıkarılıp çıkarılmaması konusunda ne istediklerini oylamalarını istemişti.

Kraken Oylama İle Sonucu Açıkladı

Kraken resmi Twitter adresinde gerçekleştirilen oylama ile birlikte kullanıcıların kullandığı 70.454 oy’un %71’i direkt olarak BSV’nin listeden çıkarılmasına yönelik olduğu görülüyor. Kraken oylamanın sonuçlanması ile birlikte beklenen hamleyi hiç vakit kaybetmeden 16 Nisan tarihinde gerçekleştirdi. Yapılan duyuruya göre Kraken 22 Nisan tarihi itibariyle BSV yatırma işlemlerini, 29 Nisan tarihi itibariyle bütün kripto para paritelerini, 31 Mayıs tarihi itibariyle bütün para yatırma işlemlerine son vereceğini açıkladı.

_________________________

Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Facebook ve Twitter hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.


Metaverse coinlerinin yer aldığı fırsatlarla dolu Gate.io borsasına %10 komisyon indirimli üye olmak için tıklayın.

YORUMLAR YAZ