• BITCOIN/TL
    2095181,263
    % 0,27
  • ETHEREUM/TL
    102413
    % 0,22
  • RIPPLE/TL
    17.03
    % -0,50
  • BITCOIN CASH/TL
    15416.9,580
    % -1,12
  • LITECOIN/TL
    2743.24
    % 2,00
  • BNB/TL
    19859.64
    % 1,10
  • /TL
    %
  • TETHER/TL
    32.51
    % -0,26

Çinli Kripto Borsası Kendi Token’ını Çıkartıyor

Çinli Kripto Borsası Kendi Token’ını Çıkartıyor

Son dönemde kripto para borsalarının kendi tokenlarını çıkarma noktasında son derece istekli olduğu görülüyor.

Çin merkezli kripto para borsası Gate.io yeni çıkarmayı planladığı kripto para projesi olan Gatechain Token (GT) için 64 milyon dolar toplandığını açıkladı. Token’ın yapılan planlarda bir aksama olmaması durumunda bu yılın sonlarına doğru piyasaya sürülmesi ön görülüyor. Çin’in en eski ve en potansiyelli kripto para borsalarından Gate.io tarafından takipçileri ile paylaşılan bilgiler ışığında Gatechain Token Binance Coin’e benzer amaca hizmet etmesi amaçlanıyor. Yatırım süreçlerinde kullanıcılara sunulması planlana 64 milyon dolar toplanması beklentinin oldukça aşıldığını ifade ediyor. Beklentinin son derece yüksek olmasına rağmen borsa token’ı en az 6 ay sonra piyasaya sürmeyi planlıyor.

Diğer taraftan borsanın işlem ücretleri için kullandığı Gate puanları bulunuyor, yatırımcılar işlem yaptıkça Gate puanı kazanabiliyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada toplanan bu puanların 2,99 milyar dolara ulaştığı ve borsanın dahi bu kadar ilgiyi hiç beklemediği açıklandı. Ayrıca Gate puanları karşılığında gelecekte Gate Token’ları satın alınması da plan dahilinde ortaya konuyor.

Gatechain Token

Gate.io teknoloji yetkililerinden Marie Tatibouet Gate tarafından yapılan açılmadan; puan sahibi yatırımcılarının ilk etapta toplam 150 milyon GT’yi hak ettiğini açıkladı. Şu an itibari ile 1 Gate Puanı karşılığında 2,5 GT token’ı değiştirmek mümkündür. Fakat her gün kazanılan GT miktarı %3 oranında düşürülmesi planlanıyor.

Gate.io 2013’te Bter.com adıyla kuruldu ve 2015 yılında büyük bir siber saldırıya uğradı. Bu hack olayı ile soğuk cüzdanlarında 7 bin Bitcoin çalınma vakası yaşandı. Ardından 2017’de yeni adıyla tekrar hizmet sunmaya başladı fakat Çin’in borsa ve ICO’lara karşı sert duruşundan dolayı Borsa tezgah üstü piyasa işlemleri gerçekleştiriyor.

_________________________

Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Facebook ve Twitter hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.


Metaverse coinlerinin yer aldığı fırsatlarla dolu Gate.io borsasına %10 komisyon indirimli üye olmak için tıklayın.

YORUMLAR YAZ