• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

TESK Yanıltıcı İndirim Kampanyaları için Uyardı

TESK Yanıltıcı İndirim Kampanyaları için Uyardı

Birçok internet sitelerinin özel günleri kullanarak indirim uyguladığını iddia ederek fiyatları yükseltiyorlar ve ardından indirim yaptık diyerek ürünleri tekrardan satışa çıkardıklarını dile getiren TESK Başkanı Bendevi Palandöken bu anlamda tüketicilere uyarılarda bulundu.

Bendevi Palandöken yazılı olarak gerçekleştirdiği açıklaması doğrultusunda senenin belli dönemlerinde ünlü şirketlerin başlattığı alışveriş kampanyalarının yanıltıcı olduğunu açıkladı. Özellikle bazı internet siteleri, Babalar Günü gibi özel günleri bahane edip birçok indirim politikaları ile tüketicileri kandırmaya çalışıyorlar. Konu hakkında açıklama yapan TESK Başkanı Bendevi Palandöken, ilk olarak maliyetleri çoğaltarak fiyatları yükseltiyorlar daha sonra da indirim uygulandığını belirterek ürünleri yeniden piyasaya sokuyorlar. İndirimin bitmesine sayılı saatler kaldı, stokları tüketiyoruz gibi sloganlar ile tüketicileri kendilerine çekmeye çalışıyorlar diye vurguladı.

İndirim Adı Altında Aldatmacalara Kanmayın

Bendevi Palandöken, buna benzer kandırmacalara itibar edilmemeli, fiyatları iyi takip edin. İnternet üzerinden yapılan alışveriş yarışına kapılarak kredi kartlarınıza fazlasıyla yüklenmeyin diye tüketicilere uyarılarda bulundu.

Ülkemizde yaklaşık olarak 40 milyon kişi internet üzerinden alışveriş yaptığını belirten Palandöken, buradan en çok giyim, elektronik ve gıda alındığının altını çizdi. Özellikle sosyal medya üzerinden yapılan alışverişlerde fatura kesilmediğini vurgulayan Bendevi Palandöken şunları dile getirdi;

‘’Fatura kesilmiyor olması vergi kaçakçılığı ile devletimizin ekonomik anlamda olumsuz etkilenmesine sebep olmaktadır. Dolandırıcılık gibi olayların yaşanmaması açısından internet üzerinden alışveriş yapılırken çok dikkatli olunması gerekir. Sitelerin kurumsal olup olmadığına özen gösterin ve kredi kartı bilgilerinin çalınmasını engellemek için 3D Secure ödeme sistemi bulunan adresleri kullanın’’ dedi.

_________________________

Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Facebook ve Twitter hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.


Metaverse coinlerinin yer aldığı fırsatlarla dolu Gate.io borsasına %10 komisyon indirimli üye olmak için tıklayın.

YORUMLAR YAZ