• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Litecoin Nedir?

Litecoin Nedir?

Kripto para piyasasında farklılık ve karlı yatırım arayanlar için son dönemde en çok ilgi çeken kripto paralardan birisi de Litecoin olarak görülüyor.

Bitcoin, kripto paraların altını olarak ifade edilirken Litecoin kripto paraların gümüşü olarak görülüyor. Bu anlamda Litecoin daha ucuz ve günlük amaçlar için en uygun kripto paralardan biri olarak görülüyor. 7 Ekim 2011 tarihinde Litecoin, GitHub’daki açık kaynaklı bir istemci aracılığıyla piyasaya sürülmüştür. Litecoin Ağı, 13 Ekim 2011’de tamamı ile ve son derece başarılı bir şekilde faaliyete geçmiştir. Litecoin blok zincir teknolojinde yeni bir blok oluşturulma zamanını 2,5 dakika kadar aşağıya çekmesi ile farkını ortaya koymuştur. SHA-2 algoritması yerine scrypt algoritmasını kullanması en temel farklılıklarından biri olarak görülüyor. Litecoin, coin sayısını arttırarak ve Bitcoin Core islemcisinin bir çatalı ortaya çıkmış durumdadır.

Litecoin Avantajları Nelerdir?

Tüm dünya genelinde kripto paralar arasında yıldızını sürekli parlatan ve kripto para birimleri ile ilgilenen herkesin son derece büyük bir ilgi gösterdiği Litecoin, çok süratli işlem onaylama süresine ve çok gelişmiş bir depolama sistemi ile ön plana çıkıyor. Litecoin, Bitcoin’in açık kaynak kodlu yazılımı örnek alınarak geliştirilmiştir.

Bitcoin ve Litecoin arasındaki en önemli fark madencilik algoritmasının, standart donanımlı bilgisayarlarla bile kesintisiz olarak madencilik yapma imkanı sunabilmesidir. Bununla birlikte Litecoin işlemlerin süratli bir biçimde onaylanmasına olanak sağlayan bir alt yapı gücüne sahiptir. Sistemde gerçekleştirilen tüm işlemler 2,5 dakikada onaylanıyor. İşlem kanıtlama algoritması scrypt tabanlı bir sistemdir. Bu özelliğinden dolayı standart donanımlı bilgisayarların GPU işlemcileri ile basit bir şekilde madencilik yapılmasına imkân sağlıyor. Şu ana kadar yaklaşık olarak 54 milyon LTC üretimi gerçekleştirilmiştir. Yaklaşık 30 milyonluk bir rakam kalmıştır.

_________________________

Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Facebook ve Twitter hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.


Metaverse coinlerinin yer aldığı fırsatlarla dolu Gate.io borsasına %10 komisyon indirimli üye olmak için tıklayın.

YORUMLAR YAZ