• BITCOIN/TL
    2086295,281
    % -4,37
  • ETHEREUM/TL
    99557
    % -5,34
  • RIPPLE/TL
    15.94
    % -8,25
  • BITCOIN CASH/TL
    15873.43,641
    % -5,59
  • LITECOIN/TL
    2547.48
    % -7,10
  • BNB/TL
    17947.71
    % -5,64
  • /TL
    %
  • TETHER/TL
    32.38
    % 0,11

Japonya Kaldıraç İşlem Limitini 2x – 4x’e Düşürdü

Japonya Kaldıraç İşlem Limitini 2x – 4x’e Düşürdü

Japon mali makamlarının geçtiğimiz yıl yaptığı benzer bir çalışmanın ardından, kripto para birimi ticaretindeki kaldıraç işlemlerini 25x seviyelerinden 2x-4x ‘e indiren yasa taslağını onayladı.

Nikkei Asya İnceleme Cuma günü, kabinenin mevcut ödeme hizmetleri ve finansal enstrüman yasalarındaki değişiklikleri onayladı. Yeni düzenlemelere göre, kaldıraçlı işlem sunan kripto para birimi borsalarında yalnızca 2x ile 4x kaldıraç arasında işlem yapılabilecek.

Yeni yönetmelikler aynı zamanda bu tür borsaların, devletin ilgili organlarına kayıt yaptırma zorunluluğu getiriyor. Japonya, kripto para alanında en önemli düzenlemeler yapan ülkeler arasında olmasıyla dikkat çekiyor. Bu tür düzenlemeler yatırımcılara daha çok güven verdiği için bir çok ülke yavaş yavaş kripto piyasası için düzenlemeler yapmaya başlıyor.

Yeni Düzenlemenin Önemi

Japonca kripto ticareti için yeni yasaların yaptığı en önemli şey, zaten yakından düzenlenmiş bir piyasayı geleneksel mali piyasa düzenlemeleriyle daha yakından uyumlu hale getirme çabası olmalarıdır. Örneğin marj ticareti için yeni kaldıraç limiti, ülkedeki döviz tüccarlarına verilen limit dahilinde. Japon hükümetinin aynı konuşmada kripto ve döviz takması gerçeği, er ya da geç kriptoyu yasal olarak tanıyacak.

Kripto borsaları için yeni kayıt şartının tamamen kara para aklama ile mücadele etmek için uygulanan mevcut kayıt şartlarından tamamen ayrı olduğu gerçeği göz önüne alındığında, bu görüş daha makul hale gelir. Önceden farklı olarak, kripto öncelikli olarak yasadışı bir değer aktarımı sağlama prizmasıyla düzenleyiciler tarafından görüldüğü zaman, yeni düzenlemeler kriptoyu etkin bir şekilde kata sokmakta ve bununla mücadele etmekten çok izlemek ve kontrol etmek için bir çerçeve sunmaktadır.

Kabine tarafından onaylanan değişiklikler, yatırımcıları koruyacak şekilde, özellikle de en çok şey ifade eden para aklayıcıların peşinden gidebilecek şekilde çerçeveleniyor. Gelecek yıl nisan ayında yürürlüğe girecek olan yeni yasalara göre, teklif edilen tüm kripto alım satım platformlarının yürürlüğe girme tarihinden itibaren 18 ay içinde tescil edilmesi gerekecek. Bu, FSA’ya kayıt uygulamaları halen gözden geçirilirken kripto alım satım hizmetleri sunan “Quasi-operatörleri” olarak adlandırılan araştırma için yeterli zaman sağlayacaktır.

Yeni yasalarla ilgili ilginç bir şey de, ilk kez, kripto borsalarının, ICO yatırım erişimi sunanlara marj alım satım teklif eden platformları farklılaştırmak gibi farklı kategorilere ayrılmasıdır. Yatırımcılar kuşkusuz ki bunu, ÖSO ve diğer Japon mali düzenleyicilerinin artık kripto ticaretinin nüanslarını tamamen takdir ederek meşru pazara zarar vermeden dolandırıcılık yatırımlarıyla mücadele edebilmelerini sağlamışlardır.

Kaynak; CCN

_________________________

Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Facebook ve Twitter hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.


Metaverse coinlerinin yer aldığı fırsatlarla dolu Gate.io borsasına %10 komisyon indirimli üye olmak için tıklayın.

YORUMLAR YAZ