• BITCOIN/TL
    2102443,146
    % 0,89
  • ETHEREUM/TL
    102931
    % 0,90
  • RIPPLE/TL
    17.25
    % -0,72
  • BITCOIN CASH/TL
    15629.49,724
    % -0,77
  • LITECOIN/TL
    2750.89
    % 0,20
  • BNB/TL
    20037
    % 1,08
  • /TL
    %
  • TETHER/TL
    32.49
    % -0,13

İran, Evde Bitcoin Madenciliği Yapanlara Ağır Cezalar Vereceğini Açıkladı

İran, Evde Bitcoin Madenciliği Yapanlara Ağır Cezalar Vereceğini Açıkladı

İran Enerji Bakanlığı sözcüsü, ev elektriğini kullanarak kripto madenciliği yapanların, tespit edilirse ağır bir para cezası ödeyeceğini söyledi.

İran’da ev elektriği kullanarak kripto para madenciliği yapanlar için, İran Enerji Bakanlığı sözcüsü Mostafa Rajabi “ağır para cezası” ile karşı karşıya kalabileceğini söyledi, Tahran Times . 

Rajabi, kripto para madenciliğinin bu yıl İran’ın elektrik arzına yönelik en büyük iki tehditten biri olduğunu ve bunun yanı sıra yağmur eksikliği nedeniyle hidroelektrik santrallerinden gelen enerjinin azalması olduğunu da sözlerine ekledi. 

Bu endişelerin ortasında İran hükümeti, ev elektriği kullanılarak gerçekleştirilen izinsiz madenciliği önlemeye çalışıyor. Madencilik endüstrisi büyük ölçüde İran’ın elektrik şebekesine bağlı ve bu nedenle ulusal enerji kaynağına ağır talepler getiriyor. Rajabi, uygulamanın ülke genelinde bayılmalara bile neden olabileceğini de sözlerine ekledi. 

Ev elektriğini kullanan madencilere verilen “ağır para cezası” nın yanı sıra, hükümet tarafından yakalananlara da ülkenin elektrik arzına verdikleri zararları tazmin ettirecek. 

Bu son getirilen yasa, İran’daki kripto para birimi madenciliği endüstrisini kontrol etmek için atılan adımlardan sadece bir tanesi.

İran’da kripto madenciliği 2019’da yasallaştırılmıştı

İran 2019’da endüstriyel kripto para madenciliğini yasallaştırdı. O sırada İranlı bakanlar, endüstrinin yılda 8,5 milyar dolardan fazla para çekebileceğini söyledi. 

Bu hareket, birçok kişi tarafından, eski Başkan Trump’ın “azami baskı” İran doktrininin bir parçası olarak uygulanan sert ekonomik yaptırımların ortasında devlet gelirini artırmak olarak kabul edildi.

Bu Şehir, Fatura Ödemeleri İçin Kripto Paraları Kabul Edecek!

Kuzey Dakota'da bir şehir olan Williston, kamu hizmeti faturaları çevrimiçi ödemeleri için kripto para birimlerini kabul etmeyi planlıyor ve hayata geçirilirse eyalette kripto varlıklarını benimseyen ilk kişi olacak. Şehir Finans Direktörü Hercules Cummings'e göre şehir, ABD'deki en büyük bitcoin ödeme hizmeti sağlayıcılarından biri olan BitPay ile ortaklık kurdu. Ödemeler, kriptodan fiat para birimine gerçek zamanlı olarak dönüştürülecek

İlgili İçerik

Geçen yılın Ekim ayına gelindiğinde, endüstri o kadar yükselmişti ki, İran Merkez Bankası bile, İran kaynaklı Bitcoin gelirlerini hükümet fonlarına yönlendiren yeni düzenlemeler yağmıştı, böylece İran ithalatı finanse edebilecekti. 

Ancak ülkenin Bitcoin madenciliğini benimsemesine rağmen, İran endüstrinin ihtiyaçlarını ülkenin daha geniş elektrik talepleriyle dengelemek için sürekli mücadele etti. 

İran’ın ilk kripto madenciliği mevzuatı, madencilerin en yoğun elektrik saatlerinde çalışmasını yasakladı ve sübvansiyonlu enerji kullanarak madencilik yapılmasına hükümet tarafından hiçbir zaman izin verilmedi.

_________________________

Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Facebook ve Twitter hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.


Metaverse coinlerinin yer aldığı fırsatlarla dolu Gate.io borsasına %10 komisyon indirimli üye olmak için tıklayın.

YORUMLAR YAZ