• BITCOIN/TL
    2054273,324
    % -3,26
  • ETHEREUM/TL
    100345
    % -1,53
  • RIPPLE/TL
    16.08
    % -1,19
  • BITCOIN CASH/TL
    16400.71,255
    % -4,34
  • LITECOIN/TL
    2525.6
    % -1,99
  • BNB/TL
    17883.38
    % -2,06
  • /TL
    %
  • TETHER/TL
    32.45
    % 0,16

Internet Computer (ICP) Coin İlk Günden 45 Milyar Dolar Piyasa Değerine Ulaştı

Internet Computer (ICP) Coin İlk Günden 45 Milyar Dolar Piyasa Değerine Ulaştı
CoinMarketCap.com verilerine göre, 10 Mayıs’ta piyasaya sürülen Internet Computer (ICP) adı verilen bir dijital para, yaklaşık 45 milyar dolarlık piyasa değeri ile halihazırda dünyanın en büyük kripto para birimlerinden biri.
New York’tan Bloomberg haber ajansının bildirdiğine göre, şirket sıralamasında şuanda 9.sırada yer alıyor.
Coin ve ilgili dijital defterin, yazılım geliştiricileri veya içerik oluşturucuları olan herkese, Amazon.com veya Facebook gibi dijital devlerden geçmek zorunda kalmadan veya sunucuları veya ticari bulut hizmetlerini kullanmak zorunda kalmadan internette istedikleri her şeyi yayınlamalarına yardımcı olması bekleniyor..
Kripto paranın temelindeki ağ, akıllı sözleşmeler veya ethereum gibi rakiplerle rekabet eden görevleri yerine getiren yazılım programları kullanır.
Bloomberg, Ethereum’un sunduğu hizmetleri çalmaya çalışan diğer birçok kripto paraya ve ilgili ağlara (polkadot, aralarında binance coin) katıldığını söyledi.
Tüm kripto para birimlerinin toplam piyasa değeri, 2021 yılı başında 1 trilyon doların altındayken bu yayın sırasında 2.25 trilyon dolara ulaşmış durumda.
Dogecoin Geliştiricileri 2019’dan Beri Elon Musk ile Çalıştıklarını Söyledi

Dogecoin geliştiricileri, Elon Musk'tan fon sağlamayı reddettiler, bunun yerine kripto para birimini Bitcoin'e göre daha yeşil ve daha ucuz bir alternatif haline getirmek için işbirliği yapmayı ve Musk'tan faydalanmayı seçti. Decrypt haber servisi bugün geliştiricilerinden biriyle yaptığı özel röportajda bu konuyu öğrendi. İşte detaylar... Şimdiye kadar, PayPal'ın da kurucularından olan Tesla ve SpaceX CEO'su ile beklenmedik ve resmi

İlgili İçerik

Internet Computer (ICP) Nedir?

Türkçesiyle söylemek gerekirse İnternet Bilgisayarı, sınırsız kapasite ile web hızında çalışan dünyanın ilk blok zinciridir.
Ayrıca, akıllı sözleşme hesaplamasını ve verilerini ölçeklendiren, bunları web hızında çalıştıran, verileri verimli bir şekilde işleyen ve depolayan ve geliştiricilere güçlü yazılım çerçeveleri sağlayan bir blok zinciri bilgisayarı olan Bitcoin ve Ethereum’un yanı sıra üçüncü büyük blok zinciri yeniliğini temsil ediyor. 
Bunu mümkün kılarak, İnternet Bilgisayarı yazılımın tamamen yeniden tahayyül edilmesini mümkün kılar – belirteçli internet hizmetleri, tüm endüstri platformları, merkezi olmayan finansal sistemler ve hatta geleneksel kurumsal sistemler ve web siteleri oluşturmak için devrim niteliğinde yeni bir yol sağlar. 
Proje Ekim 2016’da Dominic Williams tarafından kuruldu ve kripto topluluğundan büyük ilgi gördü. DFINITY, Andreessen Horowitz, Polychain Capital, SV Angel, Aspect Ventures, Electric Capital, ZeroEx, Scalar Capital ve Multicoin Capital gibi katkıda bulunanlardan ve birkaç önemli erken Ethereum destekçisinden toplam 121 milyon dolar topladı. 
2018’de, 50.000’den fazla kayıt sahibi katılımcı, bir airdrop ile ICP yardımcı program tokenleri aldı. 18 Aralık 2020’de DFINITY, İnternet Bilgisayarının alfa ana ağını başlattı. 
Ademi merkeziyetçiliğe doğru son bir adım olarak, 10 Mayıs 2021’de DFINITY, İnternet Bilgisayarını kamuya açık hale getirdi. 
Bu önemli dönüm noktası, internetin artık merkezi olmayan bir küresel bilgisayar olarak işlev gördüğü anlamına gelir – tüm İnternet Bilgisayarının kaynak kodunun kamuya açık alana yayınlanması ve ayrıca on binlerce topluluk üyesinin İnternet Bilgisayarını yönetmesine izin veren ICP yardımcı program belirteci ile işaretlenmiştir.

_________________________

Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Facebook ve Twitter hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.


Metaverse coinlerinin yer aldığı fırsatlarla dolu Gate.io borsasına %10 komisyon indirimli üye olmak için tıklayın.

YORUMLAR YAZ