• BITCOIN/TL
    2086295,277
    % -4,37
  • ETHEREUM/TL
    99557
    % -5,34
  • RIPPLE/TL
    15.94
    % -8,25
  • BITCOIN CASH/TL
    15873.43,635
    % -5,59
  • LITECOIN/TL
    2547.48
    % -7,10
  • BNB/TL
    17947.71
    % -5,64
  • /TL
    %
  • TETHER/TL
    32.38
    % 0,11

Gayrimenkul Müzayedesinde Bitcoin ve BNB İle Ödeme Yapılacak

Gayrimenkul Müzayedesinde Bitcoin ve BNB İle Ödeme Yapılacak

Kripto paralar, emlak piyasasında uzun süredir varolmaya çalışıyor. İnsanların ilgisini arttırmak amacıyla ve kripto para kullanımını yaygınlaştırmak için bu tarz uygulamalara daha sık rastlayacağımız muhtemel.

James Pratt Auctions’ın kripto para birimini kullanarak dünyanın ilk gayrimenkul açık artırmasına ev sahipliği yapacağını açıkladı. Dünyaca ünlü müzayede evi, müzayedeyi 7 Mart’ta Instagram’da ilan etti ve Binance ve NuYen projesinde ortak olduğunu belirtti.

TrigonTrading , açık arttırmayla ilgili yapılan işbirliğini bir tweet atarak doğruladı;


Binance’in kurucusu ve CEO’su Changpeng Zhao, müzayedeye katılacak alıcıların hem Bitcoin’i hem de Binance Coin‘i kullanarak gayrimenkul satın alabileceklerini söyledi.


Gayrimenkul açık artırmada listelenen Casuarina, kuzey-doğu New South Wales, Avustralya’nın bir kasabasında yer almaktadır. Sahildeki rezidans, abartılı fütüristik tarzı nedeniyle uygun bir şekilde “The Jetsons” olarak adlandırılıyor.

Açık artırma için kayıt şu anda Realestate.com.au web sitesinden yapılıyor. Açık artırma ise 8 Nisan Pazartesi günü saat 11:00’de AEST’de yapılacak.

Emlak Sektöründe Kripto Para Kullanımı Artıyor

Bu açık artırma aslında emlak sektöründe bir ilk değil. Kripto para ile daha önce dünyanın farklı yerlerinde gayrimenkul satışı yapılmıştı. 2017 yılında Miami’de 2 odalı bir konut için 17,74 BTC ödenmişti. 2018 yılında yine aynı şekilde Sidney’de bir mülk satışı bitcoin ile yapılmıştı.

Bitcoin ödemesi kabul eden büyük gayrimenkul firmaları arasında birde Türkiye var. Antalya homes şirketi Bitcoin ödemesinin yanı sıra Ripple, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, Litecoin, Tether, Stellar ve Ethereum gibi diğer kripto para ödemelerini de kabul ediyor.

_________________________

Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Facebook ve Twitter hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.


Metaverse coinlerinin yer aldığı fırsatlarla dolu Gate.io borsasına %10 komisyon indirimli üye olmak için tıklayın.

YORUMLAR YAZ