• BITCOIN/TL
    2106938,330
    % 1,06
  • ETHEREUM/TL
    103052
    % 1,19
  • RIPPLE/TL
    17.25
    % -0,41
  • BITCOIN CASH/TL
    15641.1,168
    % -0,38
  • LITECOIN/TL
    2752.56
    % 0,32
  • BNB/TL
    20062
    % 1,26
  • /TL
    %
  • TETHER/TL
    32.5
    % -0,11

Fidye Yazılımı Kullanan Hacker’lar Bu Yıl 81 Milyon Dolarlık Kripto Para Gasp Etti

Fidye Yazılımı Kullanan Hacker’lar Bu Yıl 81 Milyon Dolarlık Kripto Para Gasp Etti

Blockchain analiz firması Chainalysis’in geçen gün yayınladığı bir rapor‘da, 2021 yılı başından şimdiye kadar fidye yazılımı saldırılarına bağlı adreslerin 81 milyon dolara ulaştığını gösteriyor.

Yani açıklardan yararlanarak şirketlerin veya şahısların bilgisayarları hack’leyen hacker’lar bilgisayarları kilitleyerek kullanılamaz hale getiriyor, fidye yazılımı yüklüyor ve kripto para ile ödeme talep ediyor. Bu yöntem ile yıl başından bu yana 81 Milyon dolar değerinde kripto para gasp etmişler. 

Chainalysis firması, 81 milyon dolarlık rakamın “şimdilik bir taban olarak görülmesi gerektiğini, çünkü daha fazla fidye yazılımı adresi belirledikçe rakamın neredeyse kesin olarak artacağını” vurguladı. Chainlayis’in raporuna göre, 2020’de fidye yazılımı adreslerine 406 milyon dolarlık kripto ödemesi yapıldı ki bu kayıtlardaki en yüksek rakam.

Fidye yazılımı, kurbanın bilgisayarını ve dosyalarını, sistemin kilidinin açılması için genellikle kripto para birimi biçiminde ödeme yapana kadar kilitleyen kötü amaçlı yazılımdır. ABD’deki ulusal manşetler, son günlerde büyük bir enerji taşıma şirketi olan Colonial Pipeline’a yapılan son saldırı nedeniyle fidye yazılımına odaklandı.

Colonial, sistemine fidye yazılımı tarafından vurulduktan sonra nihayetinde 5 milyon dolar ödedi ve bu da ABD’nin Doğu Kıyısı’ndaki yakıtın neredeyse yarısını tedarik ettiği söylenen bir boru hattı sisteminin kapanmasına neden oldu, saldırının arkasındaki grubun DarkSide ile o zamandan beri karşılaştığını gösteriyor sunucularının ele geçirilmesi de dahil olmak üzere kendi sorunları . 

Analiz firması Elliptic tarafından geçen hafta yayınlanan veriler, DarkSide’ın bitcoin cüzdanını belirleyerek, Colonial’dan 75 BTC ödemesinin 8 Mayıs’ta yapıldığını gösteriyor. Bu cüzdan ayrıca Avrupalı ​​bir kimyasal distribütör olan Brenntag tarafından yapılan 4.4 milyon dolarlık bir ödemenin de etkilendiğini gösterdi. 

_________________________

Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Facebook ve Twitter hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.


Metaverse coinlerinin yer aldığı fırsatlarla dolu Gate.io borsasına %10 komisyon indirimli üye olmak için tıklayın.

YORUMLAR YAZ