• BITCOIN/TL
    2048952,362
    % -3,62
  • ETHEREUM/TL
    99714
    % -1,37
  • RIPPLE/TL
    15.91
    % -1,80
  • BITCOIN CASH/TL
    16239.12,360
    % -4,51
  • LITECOIN/TL
    2510.14
    % -1,94
  • BNB/TL
    17795.91
    % -2,44
  • /TL
    %
  • TETHER/TL
    32.43
    % -0,01

eBay Kripto Para Ödemelerini Kabul Etmeyeceklerini Açıkladı

eBay Kripto Para Ödemelerini Kabul Etmeyeceklerini Açıkladı

Dünyanın en büyük e-ticaret şirketlerinden biri olan eBay, kripto para ödemelerini kabul edeceğine ilişkin iddialar hakkında açıklamada bulundu.

Bir e-ticaret devi olan eBay, Bloomberg raporuna göre, platformunda kripto ödemeleri seçeneğinin kullanılacağına dair söylentilerden vazgeçti.

12 Mayıs’ta, şirketin mevcut ödeme seçeneklerinin yanı sıra kripto para ile ödemeleri kabul edeceğini gösteren bir eBay reklamının görüntüleri medyaya sızdırılmıştı.


Devam eden söylentileri doğrudan ele alan şirketin sözcüsü Bloomberg’e şunları söyledi :

“Kripto para ile ödeme seçeneği stratejimizin bir parçası değil ve eBay,kripto paraları ödeme şekli olarak kabul etmeyecek” dedi.

eBay, dünya çapında yaklaşık 179 milyon aktif kullanıcısı olan en büyük e-ticaret platformlarından biridir. Şirketin dijital para birimi lehine hareket etmesi, kripto para fiyatlarına çok ciddi anlamda yükseliş getirebilir.

Şirket, söylentileri reddetse de birçok uzman, son Bitcoin fiyat rallisine katkıda bulunduğunu düşünüyor.

Nisan ayından bu yana, Bitcoin bir yükseliş gösteriyor. CMC’ye göre , son 7 günde bitcoin yüzde 32 artarak 8.000 doların üzerine çıktı. Bitcoin Aralık ayı ortasında 3,200 $ ‘a dokunduğundan bu seviye en büyük sağlam destek olarak çalıştı.

E-ticaret şirketi kripto alanına girmekte tereddüt etse de, sosyal medya devleri blockchain ve dijital para birimleri üzerinde büyük bahis oynuyorlar. Bloomberg daha önce, Facebook’un çeşitli sosyal medya platformlarında (Facebook, Messanger, WhatsApp ve Instagram) yayılacak yerel bir dijital para biriminin geliştirilmesi üzerinde çalıştığını ortaya koymuştu.

_________________________

Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Facebook ve Twitter hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.


Metaverse coinlerinin yer aldığı fırsatlarla dolu Gate.io borsasına %10 komisyon indirimli üye olmak için tıklayın.

YORUMLAR YAZ