• BITCOIN/TL
    2089698,511
    % -4,35
  • ETHEREUM/TL
    99001
    % -6,74
  • RIPPLE/TL
    15.92
    % -9,50
  • BITCOIN CASH/TL
    16053.97,503
    % -7,65
  • LITECOIN/TL
    2573.56
    % -7,61
  • BNB/TL
    18119.91
    % -5,76
  • /TL
    %
  • TETHER/TL
    32.38
    % -0,16

Bu Solana Tabanlı Kripto Para 4 Günde %200 Arttı, İşte Nedeni

Bu Solana Tabanlı Kripto Para  4 Günde %200 Arttı, İşte Nedeni

Solana tabanlı oyna-kazan projesi olan STEPN’in tokeni olan GMT, büyük bir spor markasıyla ortaklık kuracağı söylentileri üzerine son 4 günde değerini üç katına çıkardı. Proje ayrıca, 2022’nin ilk çeyreğinde, tokenleri yakmak ve ekosistemini genişletmek için kullanmayı planladığı büyük bir kar elde etti.

GMT token, son yedi gün içinde %245 artarak Cuma günü 3,07 dolarlık rekor seviyeye çıktı ve bu hafta en iyi performans gösteren tokenler arasında yer aldı. Piyasa sermayesi de 1,5 milyar doların üzerine çıktı.

STEPN kendini bir yaşam tarzı Web3 uygulaması olarak tanıtıyor ve kullanıcıları koşu veya yürüyüş için tokenlerle ödüllendiriyor. Uygulamanın kullanıcılarının, önce NFT spor ayakkabılarını Solana’yı (SOL) kullanarak üretmeleri ve daha sonra ödüller oluşturmak için uygulamada donatmaları gerekir. GMT, uygulama tarafından ödenen ödüllerden biridir. Diğeri, yeni NFT’leri basmak için kullanılabilen GST’dir.

SOL, piyasa değeri ile altıncı en büyük kripto para olma yolunda ilerlediğinden, Solana tabanlı projelere olan ilgi de bu hafta arttı.

STEPN ile büyük bir spor markası ortaklığı yakında geliyor mu?

Bu haftanın başlarında proje, Solana risk sermayesi fonu Solar Eco Fund ile yaptığı röportajda büyük bir spor markasıyla olası bir ortaklığa işaret etti.

Nike ve Adidas gibi büyük markaların STEPN için bir tehdit oluşturup oluşturmadığı sorulduğunda proje, konuyla ilgili “yakında” bir açıklama yapacağını söyledi.

Proje ayrıca Nike, Adidas ve Asics dahil olmak üzere birçok ünlü spor giyim markasının logolarını içeren resmi twitter hesabında bir görüntü yayınladı.

Token Yakım Planı

Proje, NFT pazar yeri ticareti ve telif ücretlerinden 198.635 SOL (26.8 milyon $) birinci çeyrek kârını açıkladı. Bu karın büyük bir kısmı ikincil piyasadan geri ve GMT satın almak için kullanılacak, arzını azaltacak ve muhtemelen fiyatını artıracak.

Proje, ne kadar token yakacağı konusunda ayrıntı vermedi.

STEPN’in teknik incelemesine göre, basılan toplam 6 milyar GMT jetonu var. Bunların %30’u uygulamada yönetim katılımı için dağıtıldı. Proje ayrıca her üç yılda bir toplam GMT token sayısını yarıya indirmeyi planlıyor.

_________________________

Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Facebook ve Twitter hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.


Metaverse coinlerinin yer aldığı fırsatlarla dolu Gate.io borsasına %10 komisyon indirimli üye olmak için tıklayın.

YORUMLAR YAZ