• BITCOIN/TL
    2080229,422
    % 0,29
  • ETHEREUM/TL
    101261
    % 2,74
  • RIPPLE/TL
    15.98
    % 1,76
  • BITCOIN CASH/TL
    16633.39,388
    % 5,70
  • LITECOIN/TL
    2532.76
    % 0,36
  • BNB/TL
    18122.34
    % 2,15
  • /TL
    %
  • TETHER/TL
    32.4
    % 0,09

Avusturya’daki Telekom Devi Kripto Para Ödemelerini Kabul Edecek

Avusturya’daki Telekom Devi Kripto Para Ödemelerini Kabul Edecek

Avusturya’nın önde gelen telekom şirketi A1, Avusturya’nın her bir yanındaki seçtiği yedi mağazasında kripto para ile ödemeyi kabul etmeyi planlıyor

FutureZone tarafından duyurulan haberde, 1881 yılında kurulan telekom devi, Avusturya’nın dört bir yanındaki yaklaşık 5.1 milyon cep telefonuna ve 2.1 sabit hatlara hizmet veriyor. Seçilen şubelerin bazılarında 19 Ağustos’tan itibaren kripto para birimi ödemeleri kabul etmeye başladılar. Ödeme Dash, Bitcoin , Stellar, Ethereum , XRP ve Litecoin gibi önde gelen kripto para birimleri ile yapılacak.

İlk olarak, şirket yukarıda belirtilen ödeme hizmetini yedi farklı yere sunmaya karar verdi, ancak zamanla daha fazla şehirdeki mağazalarında kripto para ödemelerini kabul edeceği söyleniyor. Ödemeleri kabul edebilmek için şirket WeChat ve Alipay ile ortak çalışacak.

Raporlara göre telekom şirketi, kripto para birimlerinin fiyat değişkenliği için finansman çözüm mimarisi ile çözüm sağlamak için Salamantex, Ingenico ve Concardis gibi bankacılık devleriyle işbirliği yapıyor.

A1 Ticari Pazarlama Şefi Markus Schreiber, bu senaryoda kripto para biriminin ödenmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi. Nakit ödeme şekli olarak kabul etmek gün geçtikçe kullanılmıyor ve neredeyse tüm sektörleri etkiliyor. Yeni pilot program şirkete kripto para birimlerinin talebini ve kabulünü anlamada yardımcı olacak.

Ayrıca, kripto paralar ile sadece Avusturya vatandaşları değil, turistlerde ödeme yaparak hizmet veya ürün satın alabilecek.

Ödeme Tutarları Nasıl Hesaplanacak?

Programın ilk aşamasında, müşterilere, hizmet satın aldıkları sırada seçilen kripto para birimleri için sabit bir dönüşüm fiyatı verilecek. Ödeme sağlayıcıları, bu şekilde piyasanın oynaklık riskini azaltmış olacak.

A1’in kripto para ile ödeme kabul edeceği 7 mağazası şu şekilde: Graz Herrengasse, İnnsbruck Kaufhaus Tyro, Krems Bühl Merkezi, Kärntnerstraße, Linz Landstraße, Wien Mitte The Mall ve Salzburg Europark.

Amerikan telekom şirketi Verizon da blockchain uzmanlarını arıyor. Şirket dağıtık bir ağ kurmayı planlıyor.

A1 telekom şirketinin bu hamlesi dünyada bir çok kurumsal şirket ve farklı sektörlere ilham kaynağı olabilir ve her geçen gün kripto para ödemeleri daha geniş alanlara yayılabilir.

_________________________

Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Facebook ve Twitter hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.


Metaverse coinlerinin yer aldığı fırsatlarla dolu Gate.io borsasına %10 komisyon indirimli üye olmak için tıklayın.

YORUMLAR YAZ