• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Analist: “2019 Yılı Sonu Bitcoin 25.000 Dolar Olabilir”

Analist: “2019 Yılı Sonu Bitcoin 25.000 Dolar Olabilir”

Global yatırımcılar, kripto para biriminin geçen yılki büyük ayı piyasasının ardından Nisan 2019’dan itibaren yukarı yönlü yolculuğuna başlamasından bu yana Bitcoin fiyat hareketlerini yakından takip ediyor. Son iki ayda, Bitcoin (BTC) fiyatı yüzde yüz bir kazanç sağladı.

Fakat Bitcoin grafiğine baktığımızda geçen hafta, Bitcoin fiyatı yaklaşık %8 düşüşle 8500 dolar seviyesinden düşerek haftalık 7500 dolar  seviyesine geriledi. Fakat buralarda fazla kalmayarak ve şu anda 141 milyar dolarlık bir piyasa değeriyle 8047 dolara kadar bir sıçrama yaptı ve şuanda 7930 dolar civarlarında işlem görüyor.

Boğa piyasası iyiden iyiye kendini hissettirirken kripto piyasası analistleri Bitcoin’in bu seviyelerden daha yükseğe tırmanması için oldukça umutlu. The Independent’a konuşan kripto para Milyoneri ve Analisti Oliver Isaacs, Bitcoin’in mevcut tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20.000 Dolar’ı kırabileceğini ve 2019’un sonuna kadar 25000 Dolar’ı geçebileceğini söyledi

Isaacs’in öngörüsü, ABD ile Çin arasında sürmekte olan ticaret savaşında kötüye giden küresel ekonomik ve jeopolitik koşullar arasında geliyor. Küresel sermaye piyasalarının büyük bir düşüş eğilimine işaret etmesiyle Isaac, olumsuz duygunun kripto para birimleri lehine olacağına inanıyor.

“Bitcoin’in 2019’un sonunda veya 2020’nin başında 25.000 dolar’a ulaşma potansiyeli olduğuna inanıyorum. Jeopolitik, teknolojik ve düzenleyici itici güçler var. ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşının net etkisi bitcoin’e yatırım riskinden korunma olarak ani bir ilgiye neden oldu. ”

Isaac ayrıca, büyük organizasyonların kötüleşen ekonomik koşulları zaten algıladığını ve Bitcoin ödemelerini kabul etmeye başladığını belirtti. Son zamanlarda Amazon, Microsoft, AT&T, Starbucks, Whole Foods gibi büyük devler Bitcoin ödemelerini kabul ediyorlar. Öte yandan, Fundstrat Global Advisors’ın kurucu ortağı olan Thomas Lee geçtiğimiz günlerde, Bitcoin yakın vadede 10.000 doları geçerse, yakında 20.000 dolara kadar yükseleceğini ve bu sınırıda aşıp 40.000 dolar seviyelerini hedef yapacağını söyledi.

_________________________

Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Facebook ve Twitter hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.


Metaverse coinlerinin yer aldığı fırsatlarla dolu Gate.io borsasına %10 komisyon indirimli üye olmak için tıklayın.

YORUMLAR YAZ